Hledej na JTS

Září 2024
Po Út St Čt So Ne
« Srp    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Toplist


TOPlist

Dlouhodobá část turnajového okruhu JmTS v babytenisu O pohár hejtmana JMK 2024 je u konce

 

V areálu TC Brno proběhl ve dnech 10.–11. 8. 2024 v pořadí už sedmý turnaj série „O pohár hejtmana Jihomoravského kraje“.

Zúčastnilo se ho 14 chlapců a 21 dívek, a celkový počet účastníků tak zůstal za očekáváním. Na druhou stranu startovní pole nabídlo o to větší kvalitu, zvlášť když většina hráček a hráčů aspirovala na postup na podzimní Masters.

Nutno však podotknout, že s velkou pravděpodobností účast dětí, které v této kategorii patří k nejlepším v Česku a na Slovensku, odradila od účasti jiné děti, které s tenisem nezačaly v předškolním věku a v průměru netrénují víc než dvakrát týdně.

Navzdory horkému letnímu počasí měl turnaj velmi vysokou úroveň, a to nejen kvalitou jednotlivých zápasů, ale také celkovou sportovní a férovou atmosférou.

Krásné poháry pro prvních pět hráček si vybojovaly Anna Kubincová Anna – TK Spartak Jihlava, Zara Barteková Zara – TCV Strání, Charlotte Prekopp Charlotte – Tenisový klub Studénka, Natálie Hálová – TK Zlín a Alžběta Mahdalová  – TC-ŽLTC Brno, mezi chlapci pak Leonard Šimek  – TC-ŽLTC Brno, Samuel Fejfar a Ján Galád – TK AGROFERT Prostějov, Jiří Svoboda Jiří a Maxmilián Hora Maxmilian – TK Zlín

O týden později 17.–18. srpna přilákal předposlední osmý turnaj série téměř padesát mladých tenisových nadějí.Akce se konala na kurtech Tenisového klubu Agrofert Prostějov.

V sobotu se na kurtech sešlo 21 chlapců, kteří bojovali nejen o turnajový titul, ale také o krásné poháry. Mladí hráči předváděli své nejlepší výkony za opravdu vysokých teplot a jejich zápasy provázela řada napínavých a plný emotivních momentů. Hrálo se jako vždy nejdříve ve skupinách, ze kterých postupovali ti nejlepší do vyřazovacích utkání. Po celý den byla na kurtech vidět nejen radost z výher, ale také odhodlání a bojovnost i v těžkých chvílích. Turnaj nakonec ovládl Teo Skoták z domácího TK Agrofert Prostějov, který ve finále porazil Leonarda Šimka z TC-ŽLTC Brno po velmi napínavém zápase. Na dalších osmi bodovaných místech se umístili třetí David Kočík (TC-ŽLTC Brno), čtvrtý Maxmilian Hora (TK Zlín), pátý Sebastian Bohát (Agrofert Prostějov), šestý Richard Večeřa (TK Tilia Brno), sedmý Jonáš Holiš (TK DEZA Valašské Meziříčí) a osmý Jiří Svoboda (TK Zlín).

V neděli vystřídaly na rozpálených kurtech chlapce děvčata, kterých na kurty vyběhlo hned pětadvacet, svými výkony rozhodně nezůstaly pozadu a přes mladý věk předvedly tenis na vysoké úrovni. Vítězkou turnaje se stala Charlotte Prekopp z Tenisového klubu Studénka, která ve finále přehrála Vanessu Vaňkovou z TJ Brno-Komín. Třetí místo uhrála Zara Barteková (TCV Strání), čtvrtá skončila Linett Šimlovičová (LTC Praha), pátá Alžběta Mahdalová (TC-ŽLTC Brno), šestá Terezie Lušovská (TK Na Dolině), sedmá Valerie Jurková (Agrofert Prostějov) a osmá Nela Jindřichová (TK Zlín).

Závěrečný devátý turnaj před zářijovým MASTERS uspořádal o víkendu 24.-25.8. TJ Žďár nad Sázavou. 

Zúčastnilo se jej 13 chlapců a 17 dívek. První desítka chlapců i dívek v průběžném pořadí okruhu, která bude mít možnost nastoupit do závěrečného MASTERS, si své pozice s přehledem pohlídala a závěrečný turnaj již na celkové pořadí neměl žádný vliv.

Prvních pět míst obsadili mezi chlapci Leonard Šimek TC-ŽLTC Brno, Maxmilian Hora TK Zlín, Filip Dušek TENIS-CENTRUM DTJ HK, Jiří Svoboda TK Zlín a David Kočík TC-ŽLTC Brno, mezi dívkami pak Zara Barteková TCV Strání, Anna Kubicová TK Spartak Jihlava, Christina Beli TK Precheza Přerov, Alžběta Mahdalová TC-ŽLTC Brno a Vanessa Vaňková TJ Brno-Komín.

Děkujeme pořadatelům všech devíti turnajů základní části za bezchybnou organizaci a s napětím vyhlížíme závěrečné MASTERS, které proběhne v sobotu 14.záři v areálu TC MJ-TENIS v Líšni.

Pořadí okruhu dívky ZDE a chlapci ZDE (3.9.2024)

       

Comments are closed.