Hledej na JTS

Červenec 2024
Po Út St Čt So Ne
« Čer    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Toplist


TOPlist

Babytenisový turnajový okruh JmTS “O pohár hejtmana JMK” odstartoval ve Znojmě

 

O víkendu 25.-26.5.2024 odstartoval v tenisovém areálu TK Znojmo další ročník turnajového okruhu JmTS v babytenisu
“O pohár hejtmana JMK”. 
Den před turnajem v pátek 24.5. se nad znojemským areálem přehnal vydatný přívalový déšť, který proměnil tenisové kurty v jezero, což v jednu chvíli vypadalo, že se turnaj ani neuskuteční. V sobotu ráno se pořadatelům podařilo za pomoci obětavých rodičů kurty připravit, aby se mohlo v 9:30 začít hrát na pěti dvorcích. V sobotu a neděli už naštěstí nezapršelo, takže se turnaje chlapců a dívek odehrály bez problémů o každé umístění.
V sobotu 25.5. začali svůj turnaj chlapci, kterého se zúčastnilo celkem 22 hráčů. Do semifinále postoupili D.Kočík, L.Šimek (oba TC-ŽLTC Brno), J.Svoboda a M.Hora (oba TK Zlín). V klubových derby se podařilo do finále probojovat Šimkovi a Horovi, kde byl úspěšnější Leonard Šimek a stal se vítězem 1.turnaje okruhu JmTS. Třetí místo vybojoval D.Kočík. TK Znojmo reprezentovali chlapci Vítek Kantor, Jan Čučka, Ondřej Toufar a Michael Karták. Nejlépe umístěným znojemským hráčem byl V.Kantor na 17.místě.
V neděli měli na programu turnaj dívky. Turnaje se zúčastnilo celkem 25 hráček a už se hrálo na všech sedmi kurtech, takže turnaj probíhal velice rychle. Do semifinále turnaje dívek postoupily hráčky E.Filkuková (HTK Třebíč), A.Kubincová (TK Sp.Jihlava), A.Mahdalová (TC-ŽLTC Brno) a A.Zahradníková (TK Zlín). Do finále se po výborných zápasech postoupily A.Kubincová a A.Mahdalová. Vítězství nakonec vybojovala Anička Kubincová, která se v průběhu turnaje stále zlepšovala a radovala se tak z titulu prvního turnaje okruhu JmTS. V boji o 3.místo byla úspěšnější A.Zahradniková. V kategorii dívek reprezentovaly znojemský TK Anička Kellová, Nella Zimmermannová a Valerie Kloudová. Nejúspěšnější znojemskou hráčkou byla A.Kellová na 19.místě.
Oba turnaje měly kvalitní sportovní úroveň, všichni hráči předváděli vynikající tenis, jen chování některých chlapců by mohlo být lepší, holky se chovaly perfektně. Potlačit je třeba spíše vysoké ambice některých rodičů.

       

Comments are closed.