Hledej na JTS

Červenec 2024
Po Út St Čt So Ne
« Čer    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Toplist


TOPlist

Oblastní přebor mladší žákyně 2024

 

Přeboru mladších žákyň, který se konal 18.-20.05.2024 v areálu jihlavského Teniscentra pod záštitou TK Spartak Jihlava, se účastnilo celkem 38 mladších žákyň. V sobotu byla na programu předkola a první kolo dvouher a dále pak dvě kola čtyřher. Čtyřher se účastnilo 16 párů. I přes nepřízeň počasí, které dvakrát během dne přerušilo zápasy zhruba na hodinu, se stihly odehrát všechny zápasy, i když poslední se končil těsně před devátou večerní hodinou. Prvním překvapením turnaje bylo vyřazení v prvním kole druhé nasazené dvojice Vomelová Ema (HTK Třebíč) a Bačíková Monika (ŽLTC Brno), která podlehla po třísetovém boji páru Havlat Tereza (ŽLTC Brno) a Ostravská (TK Zlín) 7:5, 5:7, 0:1 (6). Dalším velmi napínavým a dlouhým soubojem byl zápas prvního kola čtvrté nasazené dvojice Kazíková Eliška (TC Brno) a Kalousková Eliška (TK Agrofert Prostějov) proti Balej Vanessa a Stejskalová Julie (obě TK Agrofert Prostějov), který rozhodoval až závěrečný super tie-break a který skončil vítězně pro nasazený pár. Do semifinále čtyřher se tak krom druhého nasazeného páru probojovaly opět všechny nasazené dvojice.
Druhý den počasí tenisu opět nepřálo, a tak musel být začátek zápasů odložen a zápasy začínaly postupně dle stavu jednotlivých kurtů. V rámci dvouher se nekonalo žádné překvapení a do čtvrtfinále se probojovalo všech osm nasazených hráček. Prvním překvapením v rámci dvouher bylo vyřazení první nasazené hráčky Vychodilová Tereza (TK Agrofert Prostějov), kterou porazila Špačková Sára (TJ Žďár nad Sázavou) 6:3, 6:1 ve čtvrtfinále. Do semifinále se tak v horní polovině pavouka probojovala Špačková Sára a třetí nasazená Švecová Lena (TENIS SLOVÁCKO z.s.) a v dolním pavouku druhá nasazená Vomelová Ema (HTK Třebíč) a Kazíková Eliška (TC Brno). I přes některé velmi jasné výsledky, byly zápasy velmi vyrovnané a diváci se mohli podívat na krásný a kvalitní tenis. S ohledem na pozdní postupné začátky zápasů a také na délku jednotlivých zápasů, kdy například třísetový čtvrtfinálový zápas Švecová vs. Havlat trval téměř tři hodiny, se bohužel nestihl plánovaný program na neděli a čtyřher bylo odehráno pouze jedno kolo, kdy se do finále probojoval první nasazený pár Vychodilová Tereza (TK Agrofert Prostějov) a Švecová Lena TENIS SLOVÁCKO z.s.) a třetí nasazený pár Bukalová Emily (SK Tenis Tišnov) a Špačková Sára (TJ Žďár nad Sázavou).
Ačkoliv na pondělí bylo naplánované semifinále a finále dvouher a finále čtyřher, nejednalo se o krátký a rychlý program. Začátek semifinálových zápasů byl naplánován na 10:00 a poslední zápas, finále čtyřhry, skončil v 16:45. Do finále dvouhry se pobojovala Švecová Lena s Vomelovou Emou a následnou celkovou vítězkou po vyhraném zápase 6:2, 6:4 se
stala a mohla slavit Švecová Lena. Vítězka dvouhry si pak radost ještě zdvojnásobila, když se svou parťačkou Vychodilová Tereza porazily ve finále pár Bukalová Emily a Špačková Sára.
Všem hráčkám děkujeme za účast, předvedené výkony a fair-play. Poděkování taktéž patří organizátorům, rozhodčím, a i rodičům za jejich přístup a trpělivost s počasím.

Výsledkový pavouk ZDE

   

Comments are closed.