Hledej na JTS

Červenec 2024
Po Út St Čt So Ne
« Čer    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Toplist


TOPlist

Krajský halový přebor mužů zima 2022/2023

 

Halového oblastního přeboru mužů se zúčastnilo 36 hráčů. Mezi účastníky jsme mohli vidět ostřílené borce, kteří se již turnajů dospělých zúčastňují řadu let, ale také mnoho mladých hráčů ročníky 2008 a dokonce i ročníky 2009, kteří svým věkem patří do kategorie staršího žactva a přijeli především sbírat cenné zkušenosti. Turnaj pořádal klub Tenis Slovácko. Na účastníky čekalo, alespoň doufám, příjemné prostředí areálu ve Starém Městě, kde je od letošního září nový tenisový povrch GREENSET.
V sobotním programu ,kde byly na programu dvě kola dvouhry a jedno kolo čtyřhry jsme mohli vidět výborný tenis. Většinou postupovali nasazení hráči, až na jednu vyjímku, když Michal Juřena (TK Zlín) vyřadil třetího nasazeného Adama Palečka (Brno-Komín). Michal Juřena pokračoval výborně i v nedělním programu a postoupil do semifinále, kde ho čekal první nasazený Patrik Homola (Prostějov), Druhou semifinálovou dvojici tvořili Jaroslav Šmédek ( Prostějov) a zkušený Stanislav Nebojsa (Otrokovice). Do finále čtyřhry se výbornými výkony probojovala nenasazená dvojice Jonáš Bartoněk (TC Brno), Lukáš Vaculík (Prostějov), když vyřadili hned dva nasazené páry, v semifinále si v supertiabreaku poradili s dvojicí Páral (Jihlava) Homola. Druhou finálovou dvojicí ve čtyřhře se stali Nebojsa, Šmédek, kteří v semifinále porazili dvojici Blažka (Jihlava), Dillenz (Kroměříž) rovněž po boji v supertiebreaku. První semifinále mezi Homolou a Juřenou se stalo jasnou kořistí Homoly, který převálcoval Juřenu, který celý turnaj bojoval nejen proti soupeřům, ale taky se svým bolavým pravým zápěstím, Homola vyhrál jasně po setech 6/0 6/0. Druhé semifinále a postup do finále přeboru vybojoval Šmédek, když porazil Nebojsu 6/4, 6/3. Finálový zápas dvouhry, ve kterém se hrálo o postup na MČR, začal výborně Homola. V prvním setu prakticky nedal Šmédkovi šanci a jasně zvítězil 6/1. Druhý set začal mnohem lépe Šmédek, dostal se do vedení 3/1 a sahal i po vedení 4/1 a pak o dvě hry později i po vedení 5/2. Ovšem Homola bojoval o každý bod a když dokázal hned 2x otočit nepříznivý stav v gemu 0/40, tak závěr setu ovládnul a proměnil svůj druhý mečbol v turnajové vítězství. Určitě musím dodat, že pár přihlížejících vidělo hlavně v druhém setu finále opravdu kvalitní a velmi rychlý tenis a nejen vítězovi, ale oběma patřil po proměněném mečbolu, zasloužený potlesk. Celý program přeboru zakončilo finále čtyřhry, kde roli favoritů potvrdila dvojice Nebojsa, Šmédek a zvítězili poměrem 6/4 6/3.
Všem zúčastněným bych chtěl poděkovat za zdárný a bezproblémový průběh přeboru, rád jsem viděl, že se nebojí mladí hráči ještě žákovského věku, jít do turnaje proti zkušeným dospělým hráčům. A taky bych zmínil Stanislava Nebojsu, který odehrál opět skvělé zápasy a potvrdil svým vítězstvím ve čtyřhře, že se udržuje ve skvělé formě a kondici. (Jen pro zajímavost, druhý nejstarší účastník byl o 14 let mladší a k nejmladšímu účastníkovi ho dělilo rovných 30 let), všechna čest……

výsledkový pavouk turnaje ZDE

Comments are closed.