Hledej na JTS

Květen 2024
Po Út St Čt So Ne
« Dub    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Toplist


TOPlist

Informace z rozpisu soutěže pro jednatele oddílů

 

Vážení jednatelé oddílů v rámci JmTS!

Posílám pár informací z rozpisu soutěže, které nám všem vzhledem k předpovědi počasí na tento víkend usnadní zvládnout 2. a také 3. kolo našich letos poněkud hektických soutěží družstev. Jenom si dovolím připomenout skutečnost, že 3. a zároveň poslední kolo se uskuteční již příští víkend, tedy 27.6. a 28.6.

V případě nepříznivého počasí jsou v utkáních, jejichž začátek je stanoven na 9.00 hod. a která nebyla vůbec zahájena, povinna obě družstva vyčkat minimálně do 12.00 hod., než rozhodnou o odložení utkání na náhradní termín. Pokud o to jeden ze soupeřů požádá, prodlužuje se tato doba do 14.00 hod. V utkáních, která mají pozdější začátek nebo která byla přerušena po zahájení, se uvedené ustanovení použije přiměřeně posunuté době začátku nebo stavu rozehranosti utkání s přihlédnutím k pokročilosti času, v němž k přerušení utkání došlo. V žádném případě nelze ihned odkládat utkání na náhradní termín.

Náhradní termíny, které byly stanoveny na středu 24.6. respektive na čtvrtek 25.6. by nám dopřály bohužel minimum času na zpracování, sestavení dvojic pro další kolo a určení družstva, které bude mít výhodu domácího prostředí. Tudíž apeluji na všechny zúčastněné, aby se při nepřízni počasí pokusili najít náhradní termín utkání v co nejkratším možném termínu (ideálně ihned následující den po neodehraném nebo nedohraném utkání).

Žádáme všechny jednatele oddílů, jejichž družstva budou hrát na domácích dvorcích, aby zadali všechny zápisy o utkání do IS ČTS pokud možno ihned po ukončení daného zápasu a rovněž žádáme všechny jednatele oddílů, jejichž družstva budou hrát na hřištích soupeřů, aby tyto zápisy neprodleně potvrdili. Nejjednodušší variantou asi je, aby každý vedoucí družstva ihned po skončení zápasu zápis o utkání vyfotil a poslal emailem nebo MMS zprávou jednateli oddílu, který zápis zadá do IS ČTS a jednatel hostujícího družstva ho potvrdí, eventuelně napíše připomínky.

Ve všech soutěžích budou výsledky utkání povinně zapsány elektronickou formou podle zásad „Informačního systému ČTS“, a to nejpozději do 4 hodin! po skončení utkání. Elektronický zápis vyplňuje vždy domácí klub, hosté jsou pak povinni do dalších 8 hodin (v běžných termínech tedy do neděle resp. pondělí do 8.00 hod.) potvrdit jeho správnost. Pokud hosté zápis nepotvrdí (pořádková pokuta), má se za to, že zápas proběhl tak, jak je uvedeno v elektronickém zápise domácích.

IS ČTS není nastavený na letošní systém soutěží a Oblastní pracovník musí všechno zadávat ručně, což zabere výrazně více času, než při standartním herním systému.

Dopřejme tedy prosím více času klubům, které mají v soutěžích 10 a více družstev, aby si mohli v klidu připravit itinerář domácích zápasů a hostujícím družstvům tak dát s předstihem vědět, přesný čas a místo svých domácích utkání 3.kola. Hostujícím, především mládežnickým týmům naopak dopřejme dostatek času na zajištění dopravy svého družstva do místa utkání.

S pozdravem
Za VV JmTS
Mgr. Jan Macharáček

 

Comments are closed.